FAQ

Ju lutem lexoni FAQ tonë para se të na dërguar një mesazh.

Cilat janë tarifat e dërgimit për urdhërat nga Dyqani Online? "

Çmimi i transportit është! 0 $ për të gjithë botën.

Cilat metoda të pagesës pranohen në Dyqanin Online?

Ju mund të paguani me Paypal

Sa do të zgjasë dorëzimi?

Dorëzimi merr 10-21 ditë

Sa i sigurt është blerja në Shop Online? A mbrohen të dhënat e mia?

Ju jeni duke paguar me PayPal Më të Sigurt Online.

Çfarë ndodh saktësisht pas urdhërimit?

Zakonisht merr një ditë dhe sigurohuni dhe ju jepni një numër ndjekjeje.

A të marrë një faturë për porosinë time?

Ne do t'ju dërgojmë faturën dhe numrin e ndjekjes.

Informacion mbi Garancionin
Të gjitha kamerat e pulteve (dashcams) të shitura nga Dash-Cam.com ™ përfshijnë një garanci të prodhuesit 1-vjeçar. Kjo garanci duhet të mbulojë defektet e prodhuesit dhe nuk zbatohet për keqtrajtim ose keqpërdorim të dashcamit. Ne qëndrojmë prapa produkteve që ne shesim, por ju lutem kuptoni që si një biznes i vogël nuk mund të lejojmë që të zëvendësojmë artikujt ose me dashje ose aksidentalisht të dëmtuara nga përdorimi i pahijshëm. Për informacionin e kthimit të një Dashcam të dëmtuar, ju lutemi shkoni poshtë në Politikën tonë të Kthimit më poshtë.

Garancitë e zgjeruara janë në dispozicion (shikoni për pop-up kur shtoni dashcam në karrocë tuaj). Garancia e zgjeruar shton kohë përveç garancisë së prodhuesit standard. Për shembull, blerja e një garancie të zgjatur të vitit 1 në arkë do të thotë që ju keni 2 vjet të plota të mbulimit të garancisë (viti 1 nëpërmjet prodhuesit dhe viti 1 nëpërmjet planit të garancisë së zgjeruar).

Politika e Kthimit pa Shkaqe
Ju mund të ktheni çdo artikull të ri të pa hapur brenda 60 ditëve të dorëzimit për një rimbursim të plotë, minus vetëm shpenzimet tona të transportit. Për aq kohë sa artikulli dhe paketimi janë të paprekura dhe funksionale, çdo artikull i hapur me përjashtim të kartave të kujtesës mund të kthehet brenda ditës së 60, minus kostot tona të transportit dhe vetëm një tarifë rimbushëse 10%. Nëse kthimi është rezultat i gabimit tonë (p.sh. keni marrë një artikull të gabuar), ne do të paguajmë shpenzimet e transportit të kthimit.

Nëse keni ndonjë problem me një artikull që keni porositur, na kontaktoni para se të filloni kthimin tuaj. Shpesh, ndryshimet e vogla të cilësimeve ose procedura e thjeshtë e rivendosjes do të lehtësojë problemin. Artikujt e dëmtuar do të zëvendësohen me koston tonë brenda periudhës së garancisë së prodhuesit, ose ditët 365 të datës së porosisë, cilado që është më e gjatë nëse çështja nuk mund të zgjidhet ndryshe.

Na vjen keq, por në këtë moment nuk mund të ofrojmë rimbursime, kthime apo shkëmbime në shitjet ndërkombëtare. Nëse një artikull duhet të dërgohet tek ne nga jashtë Shteteve të Bashkuara për shërbimin e garancisë, kostoja e asaj anijeve (në të dy mënyrat) duhet të paguhet nga klienti.

Ju duhet të prisni që të merrni rimbursimin tuaj brenda ditës së 15 të dhënies së paketës tuaj tek dërguesi i kthimit, megjithatë, në shumicën e rasteve, do të merrni një rimbursim më shpejt. Kjo periudhë kohore përfshin kohën e tranzitit për ne që të marrim kthimin tuaj nga dërguesi (3 në 7 ditë biznesi), kohën që na merr për të procesuar kthimin tuaj sapo ta marrim atë (1 në 2 ditë biznesi) dhe kohën që duhet banka juaj për të përpunuar kërkesën tonë për rimbursim (2 në ditët e punës të 5).