Често поставувани прашања

Ве молиме прочитајте ја нашата ЧПП пред нас испраќање на порака.

Кои се трошоците за нарачки за нарачки од онлајн продавницата? "

Испорака стапка е! 0 $ за сите околу светот.

Кои методи за плаќање се прифатени во Online Shop?

Можете да плаќаат со Paypal

Колку ќе трае испораката?

Испорака ги зема 10-21 денови

Колку е сигурно купувањето во онлајн продавницата? Дали моите податоци се заштитени?

Вие плаќаат со Paypal Најсигурен онлајн.

Што точно се случува по нарачката?

Обично се случува еден ден и се испорача и ви дава број за следење.

Дали добивам фактура за мојата нарачка?

Ние, ќе ви испратиме фактура и број за следење.

Информации за гаранцијата
Сите видео камери на таблата (dashcams) продадени од Dash-Cam.com ™ вклучуваат 1-годишна гаранција за производителот. Оваа гаранција е да ги покрие недостатоците на производителот и да не важи за малтретирање или неправилно работење со dashcam. Ние стоиме зад производите што ги продаваме, но ве молам, разберете дека како мал бизнис не смееме да си дозволиме да ги замениме објектите намерно или случајно оштетени со неправилна употреба. За информации за враќање на дефектната Dashcam, ве молиме следете ја нашата политика за враќање подолу.

Продолжени гаранции се достапни (побарајте го pop-up при додавање на dashcam во вашата кошничка). Продолжената гаранција додава време во дополнение на стандардната гаранција на производителот. На пример, купувањето на продолжена гаранција на 1 година на проверка ќе значи дека имате 2 целосна гаранција (1 година преку производителот и 1 година преку продолжениот гарантен план).

Политика за враќање без пари
Може да се врати било кој нов, неотворена ставка во 60 денови на испорака за целосна наплата, минус само нашите трошоци за испорака. Се додека предметот и пакувањето се недопрени и функционални, секој отворен предмет освен мемориски картички може да се врати во 60 дена, минус нашите трошоци за превоз и само надомест за обновување на 10%. Ако враќањето е резултат на нашата грешка (на пример, сте добиле погрешен предмет), ние ќе ги платиме трошоците за превозот.

Ако имате проблем со предмет што сте го нарачале, ве молиме контактирајте со нас пред да го започнете вашето враќање. Често, помали промени во поставките или едноставна процедура за ресетирање ќе го олеснат проблемот. Неисправните предмети ќе бидат заменети по наша цена во рамките на гарантниот период на производителот, или 365 денови од датумот на нарачката, кое и да е подолго ако проблемот не може да биде решен на друг начин.

Извинете, но засега не можеме да понудиме наплата, враќање или размена на меѓународната продажба. Ако некој предмет треба да ни биде испратен од надвор од САД за гаранција, цената на тој превоз (и двата начини) мора да ја плати клиентот.

Треба да очекувате да добиете поврат во рок од 15 дена од денот на давање на вашиот пакет на испраќачот, но во повеќето случаи ќе добиете повраток побрзо. Овој временски период го вклучува времето на транзит за да го добиеме вашето враќање од испраќачот (3 до 7 работни дена), времето што ни треба да го обработиме вашето враќање откако ќе го добиеме (1 до 2 работни дена), и времето што е потребно вашата банка за обработка на нашето барање за рефундирање (2 до 5 работни дена).